Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Zoradiť podľa:

Zoradiť podľa:

Spravodajstvo - 2012

Druhý pilier zatiaľ opustilo 5,4 tis. sporiteľov

Kategória: Spravodajstvo

Od začiatku septembra do 26. októbra sa účastníkom systému starobného dôchodkového sporenia stalo takmer 3,7 tisíca osôb.

EK chce zjednodušiť systém platenia DPH v členských štátoch

Kategória: Spravodajstvo

Jednotné kontaktné miesto má podľa zámeru komisie umožniť podnikom, aby priznávali a platili DPH v členskom štáte svojho zriadenia, a nie v členskom štáte, do ktorého patrí ich zákazník.

EK podporuje 10 členov EÚ pri zavedení transakčnej dane

Kategória: Spravodajstvo

Desiatku krajín, ktoré sa dohodli na zavedení dane z finančných transakcií tvoria Francúzsko, Nemecko, Rakúsko, Belgicko, Grécko, Taliansko, Portugalsko, Slovensko, Slovinsko a Španielsko. Cieľom dane je to, aby finančný sektor prispel k nákladom ...

EK vyzýva Slovensko na stabilizáciu dôchodkového systému

Kategória: Spravodajstvo

Slovenská republika v krátkodobom horizonte nečelí významným rozpočtovým rizikám, dlhodobo sú však riziká najmä pre starnutie obyvateľstva vysoké, tvrdí Európska komisia v aktuálnej správe o udržateľnosti verejných financií

EP schválil prísnejšie pravidlá na ochranu investorov

Kategória: Spravodajstvo

Nová legislatíva, ktorú v piatok schválil Európsky parlament, by mala priniesť prísnejšie pravidlá na ochranu investorov a obmedzenie vysokofrekvenčného obchodovania.

EP žiada povinný spoločný základ dane z príjmu právnických osôb

Kategória: Spravodajstvo

Ak sa členské štáty nedohodnú na spoločnom daňovom základe, ktorý by bol povinný pre celú EÚ, Európsky parlament navrhuje, aby sa bezodkladne umožnila posilnená spolupráca tých členských štátov, ktoré majú o zavedenie spoločného daňového zák...

EÚ potrebuje 130 mld. eur na podporu rastu, tvrdí Monti

Kategória: Spravodajstvo

Lídri štyroch najväčších ekonomík eurozóny sa podľa talianskeho premiéra zhodli, že rast v Európskej únii treba podporiť opatreniami v rozsahu 1 % HDP európskej dvadsaťsedmičky.

Euro posilnilo v reakcii na Obamovo víťazstvo

Kategória: Spravodajstvo

Víťazstvo Obamu sa považuje za odstránenie potenciálnej prekážky pre pokračovanie kvantitatívneho uvoľňovania zo strany amerického Federálneho rezervného systému (Fed).

Európski výrobcovia mlieka budú protestovať

Kategória: Spravodajstvo

Výrobcovia mlieka chcú protestom poukázať na neúnosnú situáciu v sektore, keďže so stratami bojujú aj štedrejšie dotovaní farmári v západnej Európe. Podľa SPPK dosiahne slovenský mliekarenský sektor stratu 68 mil. eur.

Eurozóna čaká na novú grécku vládu

Kategória: Spravodajstvo

Predstavitelia eurozóny podľa agentúry Reuters očakávajú, že v Grécku sa na budúci mesiac uskutočnia nové parlamentné voľby.

Fico chce podľa Kaníka siahnuť na dôchodkové úspory

Kategória: Spravodajstvo

Premiér Robert Fico začína podľa predsedu poslaneckého klubu SDKÚ-DS Ľudovíta Kaníka cítiť, že mu tečie do topánok.

Financovanie väčšiny projektov z eurofondov sa obnoví

Kategória: Spravodajstvo

Eurokomisár pre regionálnu politiku Johannes Hahn potvrdil, že v najbližšom čase bude ukončené prerušenie platieb na väčšinu z pozastavených projektov v Operačnom programe Doprava. Výnimkou sú nemenované menšie železničné projekty, kde pokračuje p...

Finančná správa by sa mala v budúcom roku uskromniť

Kategória: Spravodajstvo

Rezort financií finančnej správe v budúcom roku nerozpočtuje žiadne zdroje na reformu daňovej a colnej správy UNITAS. Tvrdí, že sa pokúsi projekt financovať z eurofondov.

Finančná správa rozhodne do konca marca, či sa vráti k Novitechu

Kategória: Spravodajstvo

Finančná správa bude systém spoločnosti Novitech testovať medzi 26. až 28. marcom a následne by malo byť prijaté rozhodnutie, či sa nasadí aj do ostrej prevádzky.

Finančné riaditeľstvo sprístupnilo tlačivá daňových priznaní

Kategória: Spravodajstvo

Fyzické ako aj právnické osoby tak majú v aplikáciách finančnej správy necelý mesiac pred uplynutím termínu na podanie daňových priznaní k dispozícii tlačivá pre priznanie príjmov za rok 2011.

Finančné riaditeľstvo spustilo aplikáciu na zistenie čísla účtu

Kategória: Spravodajstvo

Daňové subjekty si prostredníctvom nej môžu zistiť svoje jedinečné individuálne číslo účtu avariabilný symbol pre úhradu príslušnej platby dane. Novinkou na webe finančnej správy sú aj dva elektronické formuláre

Finančné riaditeľstvo upozorňuje na správne označovanie platieb

Kategória: Spravodajstvo

Finančné riaditeľstvo SR upozorňuje daňovníkov, aby pri platení daní a preddavkov správne označovali platby a aby na svoje úhrady používali pridelené vlastné číslo účtu.

Francúzsko chce obmedzením daňových podvodov získať 1 mld. eur

Kategória: Spravodajstvo

Pôjde o sumu navyše k 3 až 5 mld. eur, ktoré Francúzsko už ročne získava z opatrení proti podvodom.

Francúzsko chce rozšíriť poplatky za televíziu aj na monitory

Kategória: Spravodajstvo

Domácnosti by však podľa francúzskej ministerky kultúry Aurélie Filippetti nemuseli platiť dodatočné poplatky v prípade, že vlastnia televízny prijímač aj počítač

Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.